pato_bröd1.jpg

Välkommen till

vår värld

På Printz bageri bakar vi massor av gott bröd på ekologiskt odlad spannmål. Vi bakar våra bröd med surdeg och låter bröden jäsa långsamt under lång tid för att bli saftiga, smakrika och hållbara.

Varje dag, året om, gräddar vi sedan bröden i våra stenugnar.

Hos oss kommer bara riktigt smör över tröskeln och det mesta från ägg till kryddor är ekologiskt. Vi arbetar bl a med Warbro Kvarns stenmalda mjöler på ursprungliga sädeslag och samarbetar med många Sörmländska producenter.

Vårt bageri är byggt för att visa upp det hantverk vi gör så tveka inte att fråga alla de där frågorna du kanske har om smaker, surdeg, bröd och mjöl.

Vårt bageri

Vårt bageri ligger i det stora Gula Industrihuset alldeles vid Mälarens strand mitt i Stallarholmen.

Här trängs vi bagare med många andra hantverkare. Här kan du besöka hantveks- och återbruksgallererian Samverket, köpa hantverksmässigt stoppad korv, botanisera i vintagebutiker, köra ett gympass, få en fåtölj omklädd, fynda på loppis, ta ditt djur till veterinären, besöka ortens tidningsredaktion, spela bridge och boule, bada, lägga i båten, lyssna på konserter… och köpa ekologiskt surdegsbröd.

Precis i anslutning till bageriet kan du sitta ner i vårt fina kafé med en tidning och en kopp gott ekokaffe.

IMG_20190606_113853.jpg
Så här beskriver White Guide vårt kafé i anknytning till bageriet;

 

" I en härligt gul industribyggnad med generösa fönster precis vid Mälaren dricker man ekologiskt bryggkaffe på nymalda bönor från David Haugaard, och tar gärna en macka på stenugnsbakat bröd till. Här kan du bland annat prova specialiteten "bryggarbröd" som bland annat bakas på vört och drav från bryggeriet Eskilstuna Ölkultur. Säsongerna följs på ett charmigt sätt, och menyn skiftar över året. vedugnen värmer dock alla årstider, klart synlig i bageriet från den stora disken. En Brioche laddad med hallon, vanilj och chili är en av de stora favoriterna - och "Frösnapparen", en vetebulle med mandel/vaniljfyllning som rullas i sesam och blått vallmofrö, har redan uppnått viss lokal kultstatus."

 

Hitta ditt favorithak!